Μαθητές

Μαθητές

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κινηματογράφος ή θέατρο;

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή όλων των ανθρώπων καθώς και τη διασκέδασή τους. Ελάχιστοι είναι αυτοί που προτιμούν να βγουν, λόγω κακής ψυχολογίας ή από έλλειψη χρημάτων.
Με τον κινηματογράφο και το θέατρο διασκεδάζομε, επικοινωνούμε, αποκτούμε γνώσεις. Έτσι την διασκέδαση δεν πρέπει να τη στερούμαστε διότι είναι ένας τρόπος εξόδου από τα καθημερινά προβλήματα και το στρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον κινηματογράφο, γιατί η διασκέδαση είναι οικονομικότερη σε σχέση με το θέατρο, που αποτελεί επίσης έναν άλλο τρόπο ψυχαγωγίας. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η βόλτα μετά τη ταινία ή τη θεατρική παράσταση. Για παράδειγμα θα προτιμήσουμε να καταφύγουμε σε ένα εμπορικό κέντρο μετά τη ταινία ή την παράσταση, για να κάνουμε βόλτα στα καταστήματα και να μαγευτούμε από τις βιτρίνες ή θα σχολιάσουμε την ταινία ή το θεατρικό δρώμενο σε κάποιο καφέ της πόλης .
Η παρακολούθηση της ταινίας με τρισδιάστατα γυαλιά κάνει την ταινία βέβαια, πιο ζωντανή, αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε κι εμείς μέσα και ότι όλα είναι αληθινά.
Οι προβολές των ταινιών είναι ένα άλλο πλεονέκτημα για το οποίο προτιμούν οι άνθρωποι τον κινηματογράφο, καθώς είναι πολλές και μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε την κατάλληλη ώρα. Τέλος ο κινηματογράφος είναι μια βιομηχανία παραγωγής ταινιών. Οι ταινίες κάθε χρόνο είναι επίκαιρες ,περιέχουν μελλοντικά στοιχεία, επιστημονικές ανακαλύψεις και είναι χρήσιμα για μας.

Καλλιόπη Παπουτσή

1 σχόλιο: