Μαθητές

Μαθητές

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

FAST FOOD: Ο εχθρός της υγείας μας!


Δυστυχώς στις μέρες μας τα fast food τα οποία διατίθενται στα ταχυφαγεία είναι η εύκολη, η γρήγορη και η φθηνή λύση στην οποία καταφεύγει ο περισσότερος κόσμος. Τι κρύβεται όμως πίσω από τα ελκυστικά αυτά τρόφιμα για μικρούς και μεγάλους;
Πρώτον, τα τρόφιμα όπως οι πατάτες και τα ψωμάκια, τα οποία χρησιμοποιούνται στα ταχυφαγεία είναι κατεψυγμένα και χαμηλής ποιότητας. Δεύτερον, τα λαχανικά δεν πλένονται καλά με αποτέλεσμα να μένουν πάνω τους τα χημικά και οι επικίνδυνες ουσίες από το ράντισμα και εμείς με τη σειρά μας να τις καταναλώνουμε. Τρίτον, τα γεύματα τηγανίζονται σε λάδι χαμηλής ποιότητας, το οποίο έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές και σε σκεύη που έχουν φθαρεί από το χρόνο και από τη χρήση. Τέταρτον, το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται σε πλαστικά μπουκάλια ζεσταίνεται στα φορτηγά κατά τη μεταφορά του με αποτέλεσμα το πλαστικό ( επομένως και το νερό μέσα σε αυτό ), να γίνεται επικίνδυνο. Ακόμη, περιέχει καρκινογόνα συντηρητικά, που είναι ανθυγιεινά. Τέλος, το κρέας είναι χαμηλής ποιότητας και περιέχει πρόσθετες ουσίες γεύσης που χρησιμοποιούνται προκειμένου να το διατηρήσουν αρκετές μέρες αναλλοίωτο.
Καλό είναι να υιοθετήσουμε όλοι την μεσογειακή διατροφή και να γυρίσουμε την πλάτη στα fast food γιατί η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό στη ζωή μας.

Μαρίνα Ξουλίδου

1 σχόλιο: